Logo Jeanne
Menu

vormgeving en illustratie folders Brandweer

Folders Brandweer Nederland • ontwerp en illustratie Jeanne Melchels
illustraties Brandweer Nederland • grafisch ontwerp en illustratie Jeanne Design
infographics Brandweer Nederland • grafisch ontwerp en illustratie Jeanne Design

Brandweer Nederland

Uit onderzoek bleek dat de folders van Brandweer Nederland hard toe waren aan vernieuwing: graag meer beeld, minder tekst, korte opsommingen, ingaan op ‘fear appeal’ en een duidelijke Brandweer-uitstraling.

Op basis van vernieuwde teksten mocht ik het grafisch ontwerp en de illustraties verzorgen van de folders met voorlichting over brandveilig leven.

Uitgangspunten hierbij waren:


In overleg met Brandweer Nederland is gekozen voor frisse illustraties in een vriendelijke stijl met fotodetails die de belangrijkste beeldelementen benadrukken. Het grafisch ontwerp is opgebouwd uit vierkante blokken die de leesbaarheid helpen vergemakkelijken. Het kleurenpalet is stevig als tegenwicht voor het dominante brandweerrood.

Na een positieve praktijktest van de eerste folder op de huishoudbeurs hebben we deze illustratie- en ontwerpstijl doorgevoerd in meer dan 30 folders in verschillende talen. Daarnaast hebben we roll-up banners, kaarten en posters voor op de Brandweerwagens (tankspuitauto's) ontwikkeld. Alle folders met informatie over Brandveilig leven kun je online doorbladeren.

Inmiddels zijn ook 5 animaties in deze stijl gerealiseerd en een aantal infographics.

bekijk hier (bijna) alle Brandweer illustraties
naar portfolio

meer over illustraties

meer over infographics

meer over grafisch ontwerp