Logo Jeanne
Menu

pictogrammen

 

Wil je pictogrammen laten ontwerpen?

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden

Een pictogram is een symbool of mini-illustratie die de plaats van tekst inneemt, of de tekst ondersteunt. Pictogrammen zijn een mooi voorbeeld van beeldtaal die voor iedereen te begrijpen is. Denk bijvoorbeeld aan de universele toepassing van pictogrammen op verkeersborden of internationale vliegvelden en stations. Pictogrammen kunnen ook een tekst verduidelijken voor mensen die lezen lastig vinden of de taal niet goed beheersen.

Pictogrammen voor jouw bedrijf of product

Ook binnen jouw organisatie kunnen pictogrammen een rol spelen om de bezoeker of gebruiker op weg te helpen. Denk maar aan pictogrammen op je website, in een game, in een corporate brochure of ter verduidelijking van instructies of invul-formulieren.

Unieke pictogrammen binnen jouw huisstijl

Jeanne design is gespecialiseerd in visuele communicatie en ontwerpt of illustreert heldere pictogrammen die precies passen binnen jouw huisstijl. Deze pictogrammen helpen je om je communicatieboodschap moeiteloos over te brengen en ondersteunen jouw corporate identity. Met maatwerk pictogrammen herkent de ontvanger jouw organisatie namelijk direct uit duizenden.

Pictogrammen ontwerp proces

Net als bij het ontwerpen van alle andere visuele communicatie, start het ontwerpen of illustreren van pictogrammen met een aantal vragen:
• wat is het communicatiedoel: wat wil je vertellen?
• wie is je doelgroep: wat spreekt hen aan?
• hoe gaan de pictogrammen gebruikt worden?
Pas als we deze vragen helder kunnen beantwoorden, start ik met het ontwerpproces.

Het ontwerpproces start met een (potlood)schets waarop jij als opdrachtgever feedback kunt geven zodat je al in een vroeg stadium kunt meekijken of de pictogrammen goed het gewenste onderwerp communiceren. Na feedback op de schetsfase volgt een uitgewerkte versie. Ook dan zijn er nog correcties mogelijk. Zo komen we altijd tot een resultaat dat helemaal naar wens is en doelgericht communiceert.

Show me some picto's!

Klik op de pictogrammen met licht grijze achtergrond om het project te zien

Jeanne design ontwerpt en illustreert maatwerk pictogrammen. Ook voor het aanpassen van standaard picto's aan jouw huisstijl kun je terecht.

Offerte aanvragen? Bel 06 28 64 53 02 of mail voor een afspraak.