Logo Jeanne
Menu

pictogrammen

 

Wil je pictogrammen laten ontwerpen of illustreren?

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden

Nou ja... een beeld communiceert vooral veel sneller dan woorden. En dat geldt zeker voor pictogrammen. Een pictogram is een symbool of mini-illustratie die de tekst ondersteunt, of de plek van tekst inneemt. Pictogrammen zijn een mooi voorbeeld van beeldtaal die iedereen begrijpt. Denk bijvoorbeeld aan de universele toepassing van pictogrammen op verkeersborden of internationale vliegvelden en stations. Je ziet direct waar je naar toe moet.

Pictogrammen laten maken voor jouw bedrijf of product

Ook binnen jouw organisatie kunnen pictogrammen een rol spelen om je doelgroep op weg te helpen. Denk maar eens aan het gebruik van pictogrammen binnen een:

  • website of app
  • infographic
  • handleiding of instructie
  • serious game
  • huisregels

Met pictogrammen maak je jouw communicatie direct een stuk leuker en duidelijker. Ook wordt je boodschap een stuk toegankelijker voor mensen die lezen lastig vinden, of die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen.

Jeanne Design • pictogrammen laten ontwerpen

Unieke pictogrammen binnen jouw huisstijl

Jeanne Design is gespecialiseerd in visuele communicatie en ontwerpt of illustreert heldere pictogrammen die precies passen binnen jouw huisstijl. Deze pictogrammen helpen je om je communicatieboodschap moeiteloos over te brengen op je doelgroep. Ook ondersteunen ze de visuele identiteit van jouw organisatie: je ziet direct dat dat het om jouw organisatie gaat. Zijn de pictogrammen bedoeld voor gebruik op heel klein formaat of moeten ze van ver af duidelijk zijn? Dan kunnen we kiezen voor icons of strakke en eenvoudige lijn-pictogrammen. Zijn de pictogrammen bedoeld voor gebruik op een wat groter formaat? Dan mogen ze wat meer details krijgen en worden het mini-illustraties.

Pictogrammen ontwerpproces

Net als bij het ontwerpen van alle andere visuele communicatie, start het ontwerpen of illustreren van pictogrammen met een aantal vragen:

  • wat is het communicatiedoel: wat wil je bereiken?
  • wat is je communicatieboodschap: wat wil je vertellen met de pictogrammen?
  • wie is je doelgroep: wat spreekt hen aan?
  • hoe gaan de pictogrammen gebruikt worden?
  • is er al een huisstijl waarmee ik rekening kan houden?

Jeanne Design • pictogrammen laten ontwerpen

Het ontwerpproces van een pictogram start met een (potlood)schets waarop jij als opdrachtgever feedback kunt geven zodat je al in een vroeg stadium kunt meekijken of de pictogrammen goed het gewenste onderwerp communiceren. Na feedback op de schetsfase volgt een uitgewerkte versie. Ook dan zijn er nog correcties mogelijk. Zo komen we altijd tot een resultaat dat helemaal naar jouw wens is, en doelgericht communiceert.

Show me some picto's!

Pictogrammen laten maken voor jouw bedrijf of product?
Ook voor het aanpassen van standaard picto's aan jouw huisstijl kun je terecht.

Offerte aanvragen? Bel Jeanne Design op 06 28 64 53 02 of mail voor een afspraak.