Logo Jeanne
Menu

Illustratie & grafisch ontwerp klimaat game

Quagga Island klimaatgame
Quagga Game in actie

Quagga Island Game

Firm of the Future ontwikkelde klimaatgame 'Quagga Island'. In dit spel probeer je de klimaatverandering in de hand te houden door CO2-reductie, afvalbeperking, gebruik van hernieuwbare energie en het behoud van natuur en biodiversiteit. Daarnaast ervaren de spelers in de Quagga Island game hoe uitdagend het is om op overheidsniveau tot klimaatneutrale besluiten te komen waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Het doel van de game Quagga Island is het creëren van een klimaatneutrale samenleving op Quagga eiland, waarbij iedereen een goed bestaansrecht heeft; want er moet wél geld worden verdiend! In vijf rondes met opdrachten, gaan vijf verschillende partijen (overheid, bevolking, industrie, leveranciers en toerisme) hiermee aan de slag.

Een tweede doel is het creëren van klimaatneutraliteit in een zo kort mogelijke tijd. Hoe eerder je het eiland klimaatneutraal hebt, hoe hoger jouw score op de klimaatladder! Deze scores op de klimaatladder (een ranking van teams die de game al hebben gespeeld) is te zien op de website www.quagga-island.nl

Voor deze game mocht ik de illustraties en het grafisch ontwerp verzorgen. De foto is gemaakt op een game avond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, waarin 5 teams streden om de hoogste plaats op de klimaatladder.

Het spel is ook in het Engels beschikbaar en kan worden aangevraagd bij Firm of the Future. Nieuwsgierig? Je leest meer info in de folder.