Logo Jeanne
Menu

illustratie & grafisch ontwerp klimaatgame

illustratie en grafisch ontwerp Quagga Island klimaatgame
Quagga Island klimaatgame vormgeving
Quagga Island klimaatgame vormgeving

Quagga Island Game

Firm of the Future ontwikkelde klimaatgame 'Quagga Island'. In dit spel probeer je een klimaatneutrale samenleving te creëren op Quagga Island. Dit betekent CO2-reductie, energietransitie, circulair produceren én het behoud van de subtropische natuur op het eiland met haar rijke biodiversiteit. In de Quagga game ervaren spelers hoe uitdagend het is om op overheidsniveau tot klimaatneutrale besluiten te komen waarin alle partijen zich kunnen vinden.

In vijf rondes met opdrachten, gaan vijf partijen (overheid, bevolking, industrie, leveranciers en toerisme) aan de slag om een klimaatneutrale samenleving vorm te geven op Quagga eiland, waarbij iedereen een goed bestaansrecht heeft; want er moet wél geld worden verdiend!

Daarnaast is het de uitdaging om deze klimaatneutraliteit in een zo kort mogelijke tijd te bereiken. Hoe eerder je het eiland klimaatneutraal hebt, hoe hoger jouw score op de klimaatladder. De klimaatladder is een ranking van de teams die de game al hebben gespeeld en is te zien op de website www.quagga-island.nl

Voor deze game mocht ik de illustraties en het grafisch ontwerp verzorgen. Het spel is ook in een kortere (drie ronden) versie en in een Engelstalige versie beschikbaar. De game kan worden aangevraagd bij Firm of the Future. Nieuwsgierig? Je leest meer info in de folder.


naar portfolio

meer over illustraties

meer over pictogrammen

meer over grafisch ontwerp

meer over animaties