Logo Jeanne
Menu

over Jeanne

 

Jeanne Melchels illustrator, grafisch ontwerper & motion designer

Jeanne Melchels

Over Jeanne

Door mijn achtergrond van Kunstacademie (ArtEZ) en marketing & communicatie (NIMA B) combineer ik de twee werelden van vorm en inhoud tot een optimaal communicerende mix.

Opdrachtgevers waarderen mijn heldere projectcommunicatie en mijn gestructureerde, zorgvuldige manier van werken. Ik ga altijd voor kwaliteit en verdiep me grondig in communicatiedoel, doelgroep en kernboodschap voordat ik start met een ontwerp of illustratie. Door deze gedegen voorbereiding slaag ik erin complexe boodschappen terug te brengen tot heldere visuele communicatie.

Als ik ontwerp of illustreer ben ik in mijn element; beeldtaal is voor mij de meest natuurlijke manier van communiceren. Daarbij vind ik inspiratie in de eindeloze kleurenrijkdom en soms bizarre vormtaal uit de natuur.

Het liefst maak ik illustraties, ontwerpen en animaties voor:

  • projecten over duurzaamheid en (energie)transities
  • projecten waarin de natuur een rol speelt
  • complexe onderwerpen die eenvoudig mogen worden gecommuniceerd
  • heldere en toegankelijke communicatie van wetenschappelijke info
  • projecten met een maatschappelijk belang of voor een kwetsbare doelgroep

Graag werk ik samen met drukkerijen en andere producenten die zo milieuvriendelijk mogelijk produceren: CO2-neutraal, met gifvrije inkten en natuurlijk op duurzaam papier (bijvoorbeeld FSC-gekeurd, gerecycled of gemaakt van landbouwafval).

Wat anderen over Jeanne zeggen op LinkedIn

Ingeborg Siroen Firm of the Future & Biomimicry Centre

"Wij van Firm of the Future BV en Biomimicry Centre kunnen je Jeanne Melchels van harte aanbevelen. Zij ontwerpt al vele jaren de meest prachtige en uiteenlopende dingen voor ons. Wat wij bedenken werkt zij feilloos uit. Twee zielen één gedachte.

Van boeken tot folders, van certificaten tot muurvisuals, van kerstkaarten tot klimaatspellen (inclusief doos), van autostickers tot lesmappen, van opleidingstassen tot leaders van onze Talkshow, van animaties tot het ontwerpen van onze stand op de Dutch Design Week, en nog veel meer.

Jeanne is onze steun en toeverlaat in alles wat we doen. Een stabiele en professionele factor en een zeer gewaardeerde en betrokken partner."

Maureen Bult Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht

"Dankjewel voor de fijne samenwerking en het prachtige resultaat Jeanne!."


Alex Schrijver ESVE Groep

"Ik kan Jeanne Design van harte aanraden. Binnen korte tijd ontzettend gave pictogrammen gemaakt in onze eigen huis- en kleurenstijl. Super Jeanne. Bedankt"

Els Martijn Firm of the Future

"Jeanne heeft schitterend werk geleverd in een relatief korte tijd. Zij luistert naar je en interpreteert je wensen op een razend snelle manier met een resultaat dat ik vooraf niet had kunnen bedenken. Haar werk is schitterend en op maat. Oftewel beestachtig goed!"

Franscisca Fiets Birota Support

"Het was zeer prettig om met Jeanne samen te werken. Zij heeft een unieke prettige manier van werken. Zij heeft haar passie, kennis en creatieviteit gebruikt om tot een goed ontwerp te komen. Mijn logo straalt precies uit waar mijn bedrijf voor staat: helder en duidelijk. Ik wil haar dan ook van harte aanbevelen."

Wil je kennis maken of je ideeën bespreken? Bel 06 28 64 53 02 of mail voor een afspraak.

Jeanne Design heeft visuele communicatie gerealiseerd voor: