Logo Jeanne
Menu

over Jeanne

 

Wat kan Jeanne design voor je betekenen?

Jeanne design helpt organisaties en bedrijven met onderscheidende visuele communicatie; een ontwerpstudio voor effectief grafisch ontwerp, pakkende illustraties en heldere uitleganimaties.

Grafisch ontwerp

Ik help je bijvoorbeeld met het grafisch ontwerp van een corporate identity (logo, huisstijl en website) die jouw positionering en meerwaarde in één oogopslag laten zien. On- en offline ontwerp dat weerspiegelt wat jouw organisatie doet, voor welke doelgroep en vooral wat jouw organisatie nu juist zo bijzonder maakt.

  • ontwerp logo & huisstijl
  • ontwerp websites & nieuwsbrieven
  • vormgeving van boeken & boekomslagen
  • brochures, magazines, banners & posters

Illustratie

Ik help je bijvoorbeeld met het maken van een illustratie die iets verbeeldt dat (nog) niet bestaat of dat moeilijk uit te leggen is in woorden (probeer maar eens met tekst te beschrijven hoe je een IKEA kastje in elkaar zet, en dat in 20 talen...)

  • educatieve illustraties
  • redactionele illustraties
  • pictogrammen
  • infographics & datavisualisaties

Animatie

Bewegend beeld brengt een boodschap helemaal makkelijk over. Een kort filmpje trekt de aandacht, legt lastige of saaie materie snel uit en wordt ook nog eens goed bekeken op je website en gedeeld op social media. Ik help je graag met een animatie.

Nieuwsgierig? Neem gerust een duik in het portfolio.

Wil je kennis maken of je ideeën bespreken? Bel 06 28 64 53 02 of mail voor een afspraak.

Werkwijze Jeanne design

picto onderscheid

2 Onderscheidend concept

Een sterk concept en een eigen stijl maken jouw visuele communicatie uniek en onderscheidend. Dit versterkt jouw branding en zorgt ervoor dat jouw doelgroep je uit duizenden herkent.

picto gesprek

4 Heldere communicatie

Je wordt nauw betrokken bij het ontwerp- en illustratieproces. Naar aanleiding van de eerste inventarisatie / briefing ontvang je een offerte waarin de opdracht, werkzaamheden en randvoorwaarden helder worden omschreven. Ook tijdens het ontwerp- en illustratieproces blijf je betrokken bij alle fases: van eerste schets tot eindproduct zijn er meerdere overleg- en ‘goedkeur’ momenten. Zo creëren we samen een succesvol eindproduct.

Over Jeanne Melchels

Door mijn achtergrond van Kunstacademie en marketingcommunicatie (NIMA B) combineer ik de twee werelden van esthetiek en functie tot de optimale mix.
Opdrachtgevers waarderen mijn heldere projectcommunicatie en mijn gestructureerde, zorgvuldige manier van werken. Ik ga altijd voor kwaliteit en verdiep me grondig in doelgroep en functie voordat ik start met ontwerpen. Door deze gedegen voorbereiding slaag ik erin complexe boodschappen terug te brengen naar één helder beeld.

Als ik ontwerp of illustreer ben ik in mijn element; beeldtaal is voor mij de meest natuurlijke manier van communiceren. Daarbij vind ik inspiratie in de eindeloze kleurenrijkdom en vormtaal uit de natuur.

Jeanne Melchels

Wat anderen over Jeanne zeggen

Els Martijn Firm of the Future

"Jeanne heeft schitterend werk geleverd in een relatief korte tijd. Zij luistert naar je en interpreteert je wensen op een razend snelle manier met een resultaat dat ik vooraf niet had kunnen bedenken. Haar werk is schitterend en op maat. Oftewel beestachtig goed!"

Franscisca Fiets Birota Support

"Het was zeer prettig om met Jeanne samen te werken. Zij heeft een unieke prettige manier van werken. Zij heeft haar passie, kennis en creatieviteit gebruikt om tot een goed ontwerp te komen. Mijn logo straalt precies uit waar mijn bedrijf voor staat: helder en duidelijk. Ik wil haar dan ook van harte aanbevelen."

Jeanne werkt o.a. voor