Logo Jeanne
Menu

Illustraties en infographic Cerebrale Parese en ontwikkeling

illustratie en infographic over Cerebrale Parese voor VRA (Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen)

VRA

De website www.cpenontwikkeling.nl is speciaal gerealiseerd voor en door jongeren en jongvolwassenen met CP (Cerebrale Parese), ouders én zorgprofessionals.

Nee, niet weer een website vol informatie die niemand leest...

... wél makkelijk leesbare tekst en een praktische gesprekstool voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met CP.

De website is gerealiseerd door PERRIN Next Step, een samenwerking van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, CP Nederland en VRA (Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen).

Zij vroegen mij om een aantal illustraties en een infographic voor op de website te realiseren.

Illustraties kunnen iets laten zien dat moeilijk of onmogelijk te verbeelden is in een foto.

Bijvoorbeeld abstracte begrippen zoals de mens is één geheel, CP zegt niets over hoe gelukkig je je voelt, en ontwikkeling is voor iedereen anders.

Als het om medische of gevoelige informatie gaat, kunnen illustraties goed helpen om lastige informatie helder over te brengen. Vooral als (een deel van) je doelgroep lezen wat lastiger vindt.

Hierbij is het heel belangrijk dat vakspecialisten en de doelgroep voor wie de illustraties bedoeld zijn, kunnen meekijken en meebeslissen met de totstandkoming van de illustraties en infographic. Als illustrator en ontwerper neem ik deze waardevolle input dan ook graag mee in het ontwikkelingsproces.

De infographic is onderdeel van de gesprektool op de website. Deze gesprekshulp geeft letterlijk woorden aan een goed gesprek over CP en ontwikkeling en kan als handige tool worden gebruikt door bijvoorbeeld jongeren die voor het eerst zelfstandig in gesprek gaan met een zorgverlener.