Logo Jeanne
Menu

illustraties en infographic Cerebrale Parese en ontwikkeling

illustratie en infographic over Cerebrale Parese voor VRA (Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen)

Revalidatiegeneeskunde

cpenontwikkeling.nl is speciaal gerealiseerd voor en door jongeren met CP (Cerebrale Parese), ouders én zorg professionals.

PERRIN Next Step (een samenwerking van CP Nederland, Kenniscentrum Revalidatie geneeskunde Utrecht en VRA ) vroeg mij een aantal illustraties en een infographic voor op de website te realiseren.

Illustraties kunnen iets laten zien dat moeilijk of onmogelijk te verbeelden is in een foto. Bijvoorbeeld abstracte begrippen zoals de mens is één geheel, CP zegt niets over hoe gelukkig je je voelt, en CP-ontwikkeling is voor iedereen anders.

Als het om medische of gevoelige informatie gaat, kunnen illustraties goed helpen om lastige informatie helder over te brengen. Vooral als (een deel van) je doelgroep lezen wat lastiger vindt.

Hierbij is het heel belangrijk dat ervaringsdeskundigen kunnen meekijken en meebeslissen met de totstandkoming van de illustraties en infographic. Als illustrator en ontwerper neem ik deze waardevolle input dan ook graag mee.

De infographic is onderdeel van de gesprektool op de website: Een praktische hulp voor een goed gesprek over CP en ontwikkeling voor bijvoorbeeld jongeren die voor het eerst zelfstandig in gesprek gaan met een zorgverlener.


naar portfolio

meer info over illustraties

meer info over infographics