Logo Jeanne
Menu

illustraties

 

Wil je een illustratie laten maken?   

Waarom kiezen voor een illustratie?

Pakkende illustraties maken de tekst van je boek, artikel, website, informatiepaneel of wetenschappelijk rapport aantrekkelijk en beter toegankelijk. Ze helpen je om jouw communicatieboodschap snel én makkelijk over te brengen op je doelgroep. Soms is een waanzinnig mooie foto de beste optie als beeldmateriaal, maar in andere gevallen is een illustratie de meest logische keuze. Met een illustratie kun je namelijk óók verbeelden wat niet te fotograferen valt.

Met een illustratie kun je:

• iets verbeelden dat (nog) niet bestaat
• vroegere tijden of uitgestorven dieren tot leven brengen
• een complex of abstract onderwerp simpel en begrijpelijk uitleggen
• een gevoelig onderwerp subtiel (of juist met humor) laten zien
• jouw communicatie onderscheidend en opvallend maken
• je content optimaal afstemmen op jouw doelgroep

Hoe komt een illustratie tot stand?

Illustreren start met goed luisteren: net als bij het realiseren van alle andere vormen van visuele communicatie, start ik bij het maken van een illustratie met het stellen van vragen:
• wat is het communicatiedoel: wat wil je vertellen?
• wie is je doelgroep: wat spreekt hen aan?
• hoe gaan de illustraties gebruikt worden?

Bij een redactionele illustratie is er meestal al een tekst waar de illustratie bij mag komen. Als blikvanger of ter verduidelijking. Bij een educatieve illustratie mag een onderwerp zo duidelijk en eenvoudig mogelijk worden uitgelegd. Zowel bij redactionele als bij educatieve illustraties houd ik rekening met de leeftijd of achtergrond van de doelgroep. De illustratiestijl en het kleurgebruik stem ik af op de doelgroep.

Als de wensen en uitgangspunten duidelijk zijn, start ik met een (potlood)schets waarop jij als opdrachtgever feedback kunt geven zodat je al in een vroeg stadium kunt meekijken. Communiceert de illustratie goed het gewenste onderwerp? Bij educatieve illustraties is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat alle belangrijke onderdelen goed duidelijk te zien zijn. En past de sfeer van de illustratie goed bij jouw verhaal? Na feedback op de schetsfase volgt een uitgewerkte versie. Ook dan zijn er nog correcties mogelijk. Zo komen we altijd tot een resultaat dat helemaal naar wens is en doelgericht jouw verhaal helpt te communiceren.

Let's visualize your story!

Jeanne design is gespecialiseerd in maatwerk illustraties

Offerte aanvragen? Bel 06 28 64 53 02 of mail voor een afspraak.