Logo Jeanne
Menu

illustraties kennisplatform

illustraties en bannervoor kennisplatform website Kennis over Zien • infographic laten maken • Jeanne Melchels
illustraties voor kennisplatform website Kennis over Zien • illustratie laten maken • Jeanne Melchels

Kennis over Zien

Kennisplatform 'Kennis over Zien' wil het leven makkelijker maken voor mensen met een visuele beperking. Op Kennisoverzien.nl vind je daarom actuele kennis voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving. Kennis over Zien richt zich op een samenleving die niet alleen toegankelijker wordt voor mensen die blind of slechtziend zijn, maar die ook meer gaat profiteren van hun inbreng en talenten.

Kennis over Zien heeft mij gevraagd illustraties te ontwikkelen waarin mensen met een visuele beperking centraal staan. Maar dan wel graag actief en midden in het leven. Dus geen stereotypen en clichés.

Tegen zo'n vraag zeg ik graag JA!

Bij het ontwikkelen van de illustraties is van begin af aan rekening gehouden met zichtbaarheid voor een zo breed mogelijke groep bezoekers van de website.
Qua illustratiestijl betekende dit: helder contrasterende kleuren (ook zichtbaar bij de diverse soorten kleurenblindheid), geen kleine details en ondersteunende lijnvoering.

Kennisplatform 'Kennis over Zien' is een consortium van 5 partijen: Bartiméus, Koninklijke Visio, Robert Coppes Stichting, Oogvereniging en de MaculaVereniging.


terug naar portfolio

meer over illustraties