Logo Jeanne
Menu

Illustraties kolibrie boek

Wetenschappelijke illustraties kolibries • Jeanne Melchels Wetenschappelijke illustraties kolibries • Jeanne Melchels Wetenschappelijke illustraties kolibries • Jeanne Melchels
infographic iriserende veertjes kolibries • Jeanne Melchels

Princeton University Press

De kolibrie: een fascinerend vogeltje dat zich voedt met nectar. Kolibries kunnen zweven als een helikopter, kunnen achteruit vliegen en als het moet zelfs ondersteboven... Kolibries hebben schitterende kleuren en sommige soorten hebben iriserende veertjes die vanuit een ander standpunt of met een ander lichtinval ineens een andere kleur kunnen hebben. Kortom: kolibries vormen een grote bron van inspiratie!

In 2016 startte ik met een kolibrie illustratie project op Instagram, waarin ik 300 verschillende soorten kolibries illustreer in verschillende illustratiestijlen, technieken en materialen.

Dankzij dit illustratieproject kwam ik in contact met natuurfotograaf Glenn Bartley die werkelijk prachtige foto's van kolibries maakt. Glenn Bartley heeft samen met co-auteur Andy Swash een fantastisch boek over kolibries geschreven, dat onlangs is uitgegeven door de Princeton University Press

Ik was dan ook vereerd om door Glenn gevraagd te worden om voor dit boek illustraties van kolibries te verzorgen ! Het boek staat barstensvol prachtige foto's van Glenn en andere natuurfotografen. De illustraties die ik mocht maken in traditionele wetenschappelijke stijl, zijn een aanvulling voor onderwerpen die lastig te fotograferen zijn. Zoals een kolibrie die een miniscuul insectje vangt. Of de grootste kolibriesoort (uit het Andes gebergte) en de kleinste kolibrie soort (uit Cuba) in één beeld.

Het boek is te bestellen via Princeton University Press.