Logo Jeanne
Menu

Wetenschappelijke illustraties kolibries

Wetenschappelijke illustraties kolibries • Jeanne Melchels

Princeton University Press

De kolibrie: een fascinerend vogeltje dat zich voedt met nectar. Kolibries kunnen zweven als een helikopter, achteruit vliegen en zelfs ondersteboven. Kolibries hebben schitterende kleuren en sommige soorten hebben iriserende veertjes die vanuit een ander standpunt ineens een andere kleur kunnen hebben. Kortom: kolibries vormen een grote inspiratie.

In 2016 startte ik met een kolibrie illustratie project op Instagram, waarin ik 300 verschillende soorten kolibries illustreer in verschillende illustratiestijlen, technieken en materialen. Dankzij dit illustratieproject kwam ik in contact met natuurfotograaf Glenn Bartley die werkelijk prachtige foto's van kolibries heeft gemaakt. Glenn Bartley werkt samen met co-auteur Andy Swash aan een boek over kolibries dat in januari 2022 gaat verschijnen bij de Princeton University Press

Ik was dan ook vereerd om door Glenn gevraagd te worden om voor dit boek illustraties van kolibries te verzorgen ! Het boek komt barstensvol te staan met prachtige foto's van Glenn en andere natuurfotografen. De illustraties die ik mocht maken in traditionele wetenschappelijke stijl, zijn een aanvulling voor onderwerpen die lastig te fotograferen zijn. Zoals een kolibrie die een miniscuul insectje vangt. Of de grootste kolibriesoort (uit het Andes gebergte) en de kleinste kolibrie soort (uit Cuba) in één beeld. Op deze pagina zie je vast een sneak peak van deze illustraties.

Het boek komt in januari 2022 uit, maar is nu al vast te reserveren bij de Princeton University Press. Nu afwachten op het boek :-)