Logo Jeanne
Menu

Grafisch ontwerp infographic

infographic psychische aandoeningen en solliciteren • Jeanne Melchels

Eigen initiatief

Zo'n 48% van de Nederlanders tussen 18 en 75 jaar krijgt ooit een psychische aandoening. Veel werkgevers hebben dus allang iemand in dienst die een psychische aandoening heeft of heeft gehad.

Toch zou 64% van de Nederlandse werkgevers niet snel een sollicitant aannemen als hij of zij weet dat diegene een psychische aandoening heeft. Zelfs als deze aandoening al over is, zou bijna een derde van de werkgevers alsnog liever op zoek gaan naar een andere kandidaat.

Deze negatieve beeldvorming is gebaseerd op vooroordelen. Want als naar concrete ervaringen van werkgevers wordt gevraagd, blijkt dat 52% van hen juist positieve ervaringen heeft met werknemers met een psychische aandoening.

Hoog tijd om deze negatieve beeldvorming bij werkgevers bij te stellen, én om werkzoekenden een handje te helpen bij de keuze om wel of niet open te zijn over psychische aandoeningen bij een sollicitatie. Want het bewust communiceren over mentale gezondheidsproblemen blijkt invloed te hebben op het vinden én behouden van een baan

Deze infographic heb ik op eigen initiatief gemaakt en is gebaseerd op onderzoeken van de Tilburg University. Met deze infographic wil ik een kleine bijdrage leveren aan een positievere beeldvorming over werknemers met psychische aandoeningen.


naar portfolio overzicht

meer over infographics