Logo Jeanne
Menu

Ontwerp logo en huisstijl

Biomimicry Centre • logo ontwerp Jeanne Melchels
Biomimicry Centre • huisstijl ontwerp Jeanne Melchels
Biomimicry Centre website header
Biomimicry Centre BBCM folder • Jeanne | ontwerp & illustratie
Biomimicry Centre BBCM map • Jeanne | ontwerp & illustratie
Biomimicry Centre PADM folder
Biomimicry Centre certificaat
Biomimicry Centre SCEE folder
Biomimicry Centre map
Biomimicry Centre SBDM folder
Biomimicry Centre map
Biomimicry Centre map
pictogrammen

Biomimicry Centre

Biomimicry is het nabootsen van de beste ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen op het gebied van economie, wetenschap en (product) design. Het Biomimicry Centre is een kennisinstituut waar informatie over Biomimicry wordt gedeeld door middel van opleidingen en masterclasses aan het bedrijfsleven.

Biomimicry Centre vroeg mij om een restyle van haar logo & huisstijl. Uit de oorspronkelijke huisstijl mocht de kameleon als symbool en het zakelijke lettertype Futura worden gehandhaafd.

De natuur staat in deze huisstijl centraal: een aantal planten en dieren die ieder symbool staan voor één van de opleidingsgebieden komen prominent terug in de fotografie en pictogrammen. De grafische structuur van drie- en zeshoeken is afgeleid van hexagonale structuren uit de natuur (bijvoorbeeld bijenraten). De witte transparante vlakken zijn geïnspireerd op het overtrekken van een goed voorbeeld op kalkpapier en staan symbool voor de menselijke nabootsing van de beste ideëen uit de natuur.

De huisstijl bestaat onder andere uit mappen met cursusmateriaal, bijbehorende certificaten & folders en waardevouchers