Logo Jeanne
Menu

Ontwerp & illustraties boek 'Klimaathart'

vormgeving en illustratie boek Klimaathart • Jeanne Melchels vormgeving en illustratie boek 'Klimathart' • Jeanne design

Firm of the Future

Hoe zou de wereld er in 2050 uit kunnen zien? Els Martijn van Firm of the Future schreef er het boek 'Klimaathart' over en vroeg mij om het grafisch ontwerp en de illustraties te verzorgen.

In Klimaathart word in Jip-en-Janneke-taal onze huidige klimaatuitdaging uitgelegd. Hoe komen we eigenlijk aan het teveel aan broeikasgassen? Wat is de relatie met de opwarming van de aarde? Hoe houden we de aarde leefbaar met de voorspelde 11 miljard mensen in 2050?

Om deze uitdagingen inzichtelijk te maken, maakt Els de vergelijking met een hart dat uit balans is geraakt: het klimaathart. Maar daar blijft het niet bij: in dit boek wordt namelijk ook vooruit gekeken naar 2050. In een serie toekomstvisies wordt een positief en haalbaar beeld geschetst om onze klimaatuitdaging op te lossen en het klimaathart weer in topconditie te krijgen.

De toekomstvisies laten zien hoe de wereld er in 2050 uit zou kunnen zien op bijvoorbeeld het gebied van voedsel, economie, CO2 en vervoer. Firm of the Future filmde ook een serie vlogs om ons op een leuke manier mee te nemen naar 2050. Deze serie vlogs is te zien op Firm of the Future. Jeanne design mocht de eindmontage en stukjes animatie van de vlogs verzorgen zodat deze qua look & feel perfect aansluiten bij het boek.

In de visies en de vlogs zijn tekeningen verwerkt van Ellie Polfliet van Visual Recording. Drukkerij Kempers verzorgde het mileuvriendelijke waterloze en gifvrije drukwerk op 2 papiersoorten.