Logo Jeanne
Menu

Boekvormgeving 'CO2-richtlijnen'

vormgeving en illustratie boek 'CO2-richtlijen' • Jeanne Melchels vormgeving en illustratie boek 'CO2-richtlijen' • Jeanne Design

Firm of the Future

Sinds 2019 is de Klimaatwet van toepassing. Hierin staat dat elke organisatie zijn CO2-uitstoot moet verminderen. Maar om dit te kunnen doen moet je eerst weten hoeveel CO2 je eigenlijk uitstoot en waar je kunt reduceren.

Firm of the Future stelt al jaren CO2-voetafdrukken op. Al hun ervaring hebben ze gebundeld in deze praktische gids om zelf een CO2-voetafdruk op te kunnen stellen. Dit praktische boekje met handige tabbladen mocht ik vormgeven en ik kreeg daarbij gelukkig flink veel hulp van Monique Chermin met het DTP werk. Omdat het boekje in een behoorlijk korte tijd moest worden gerealiseerd kon ik die hulp goed gebruiken!

Om de pittige planning te kunnen halen, zijn een aantal illustraties uit het boekje gebaseerd om elementen uit stock illustraties.

Wow... is dat niet vloeken in de kerk voor een illustrator in hart en nieren? Een beetje wel natuurlijk, maar in dit geval hielp het enorm om de planning te kunnen halen, de boodschap over te brengen én om een puur tekstueel hoofdstuk een stuk aantrekkelijker te maken...

...en heldere visuele communicatie, daar doen we het natuurlijk voor!

Drukkerij Kempers verzorgde het mileuvriendelijke waterloze en gifvrije drukwerk.


naar portfolio overzicht

meer over illustraties

meer over grafisch ontwerp