Logo Jeanne
Menu

boeken &

boekomslagen

 

Wil je een boek of boekomslag laten ontwerpen?

Never judge a book by its cover...

Laat dat nu precies zijn wat er wél vaak gebeurt...? Het grafisch ontwerp van een boekomslag moet er in één oogopslag tussenuit springen. In een boekhandel moet het boek immers opvallen tussen tientallen of honderden concurrerende titels. De meeste boeken worden echter online verkocht en dat betekent dat een boekomslag ook op postzegelformaat in een webshop aantrekkelijk en goed leesbaar met zijn.

Het ontwerp van een boekomslag

Aan een goed ontworpen boekomslag kun je direct zien om wat voor een soort boek het gaat. Is het een roman? Een studieboek? Een kookboek? Jeanne design is gespecialiseerd in de vormgeving van zakelijke en educatieve boeken. Jeanne design werkt hiervoor samen met uitgeverijen, maar heeft ook ervaring met het ontwerpen van boeken die in eigen beheer worden uitgegeven.

Benieuwd hoe ik jouw boek kan vormgeven?

Jeanne design kan het gehele proces verzorgen:
Ontwerp van het boekomslag, ontwerp en opmaak (DTP) van het binnenwerk, realiseren van maatwerk illustraties en infographics in de stijl van het boek, fotoredactie en foto-inkoop, drukwerkselectie... noem maar op

Het vormgeven van een boek of boekomslag start met goed overleg:
• om wat voor een soort boek gaat het?
• wie is je doelgroep: wat spreekt hen aan?
• heb je al een samenvatting van het boek zodat ik me goed kan verdiepen in de inhoud?
• wat is de gewenste planning?
• geef je het boek uit in eigen beheer of heb je al een uitgever?

Met deze input ga ik aan de slag met het ontwerp van 2 à 3 voorstellen voor cover en bij een compleet boek een hoofstukopening en spread (2 pagina's) uit het binnenwerk. Uit de voorstellen kun je een keuze waarbij alle ruimte is voor aanpassingen, zodat je helemaal achter het ontwerp kunt staan.

Als de inhoud definitief is, start het echte werk: de vormgeving met de definitieve tekst. Na de complete opmaak en de correcties zorg ik ervoor dat drukklare versie met juiste rugdikte bij de drukker komt.

Show me some books!

Jeanne design ontwerpt boeken en boekomslagen.

Sparren over de mogelijkheden of direct een offerte aanvragen?
Bel 06 28 64 53 02 of mail voor een afspraak.